Month: November 2017

Cadangan Tempat Makan Best Di Kuala Terengganu.

Topik harini kita keluar sikit dari kebiasaan kak lia bercerita di blog. Harini kak lia nak story pasal cadangan tempat makan yang best disekitar bandar Kuala Terengganu. Ni melalui pengalaman kak lia sendiri lah gi makan dibeberapa buah kedai yang ada disekitar Kuala Terengganu. Actually jarang jugak seenarnya kak lia jalan jalan cari makan sekitar …

Cadangan Tempat Makan Best Di Kuala Terengganu. Read More »

5 Kebaikan Asid Lemak Omega-3 Untuk Kesihatan Badan.

5 Kebaikan Asid Lemak Omega-3 Untuk Kesihatan Badan. Omega 3 adalah sejenis asid lemak yang diperlukan oleh badan. Banyak kebaikan omega 3 untuk kesihatan badan kita. Omega 3 boleh didapati dari sumber ikan. Bagi anda pengamal diet ikan, potensi anda untuk mendapat sumber omega 3 sangat tingi. Ada yang mengatakan, siapa yang suka makan ikan, …

5 Kebaikan Asid Lemak Omega-3 Untuk Kesihatan Badan. Read More »

Kepentingan Nutrisi Untuk Lelaki Zaman Moden.

Seiring dengan peredaran masa, corak dan gaya hidup kita juga melalui perubahan fasa yang sangat ketara. Salah satu perubahan yang kita lalui dalam kehidupan sekarang adalah tentang tabiat  pemakanan sehari hari. Bila zaman semakin moden, kita sekadar makan untuk kenyang. Bukannya makan untuk sihat. Zaman moden, lelaki moden dan gaya hidup moden memodenkan tabiat pemakan …

Kepentingan Nutrisi Untuk Lelaki Zaman Moden. Read More »

Kempen Pinggan Sihat Malaysia Suku Suku Separuh Amalan Pemakanan Yang Sihat.

Orang Malaysia sangat sinonim dengan tabiat suka makan. Sejauh mana tabiat makan ini mampu memberi kesedaran kepada orang ramai untuk menikmati gaya hidup sihat melalui kempen pinggan sihat suku suku separuh yang dilancarkan oleh Menteri Kesihatan kita, Datuk Seri Dr. S. Subramaniam.  credit : http://drsubra.com Kempen pinggan sihat Malaysia suku suku separuh adalah salah satu usaha …

Kempen Pinggan Sihat Malaysia Suku Suku Separuh Amalan Pemakanan Yang Sihat. Read More »

Cara sembuhkan luka jahitan selepas bersalin

Cara Sembuhkan Luka Jahitan Selepas Bersalin.

Cara Cepat Sembuhkan Luka Jahitan Selepas Bersalin. Luka bersalin memang perlu dijaga sebaiknya. Ia bagi mengelakkan infeksi berlaku pada tempat jahitan. Luka bersalin ni kalau tak dijaga baik-baik dari segi kebersihannya, akan melamabatkan lagi proses penyembuhan. Tambah teruk lagi kalau jahitan terbuka atau tempat luka bernanah. Cara sembuhkan luka jahitan selepas bersalin memang perlukan penjagaan …

Cara Sembuhkan Luka Jahitan Selepas Bersalin. Read More »

Promosi Vitamin Set Kesihatan Seisi Keluarga dari Shaklee.

Vitamin Set Kesihatan Seisi Keluarga Shaklee Uniknya set kesihatan keluarga Shaklee. Sempena promosi untuk set kesihatan seisis keluarga ni, kak lia teruja sebab set tu saja boleh jadi set cantik set slim, set menyusu, ibu hamil, set kesuburan lelaki dan juga untuk wanita. Setiap vitamin ni memenuhi keperluan nutrisi setiap keluarga, dari yang kecik sampailah …

Promosi Vitamin Set Kesihatan Seisi Keluarga dari Shaklee. Read More »