Founder Shaklieya Group

Siapa saya sebelum mengenali Shaklee.

Selamat datang kepada semua pembaca tegar blog blog di Malaysia. Saya kenalkan dulu siapa saya sebelum kita lanjutkan cerita kita.

 

Nama saya Fairus Emilia binti Kamarudin. Izinkan saya membahasakan diri saya sebagai kak lia. ๐Ÿ™‚

 

Kak lia dah berkahwin, ibu kepada 3 orang cahaya mata, 2 perempuan dan 1 lelaki. Kak lia berasal dari Negeri Terengganu. Kak lia mula mengenali shaklee dari sepupu kepada suami ka lia sendiri. Dia merupakan seorang doktor. Dr. Nadia adalah merupakan orang yang bertanggungjawab menjebakkan diri kak lia dalam dunia Shaklee.


Terima kasih kepada upline shakleeku.


Blog ni banyaknya akan bercerita mengenai kehidupan dan dunia shaklee kak lia. Khasnya hari hari kak lia bervitamin, serta aktiviti aktiviti shaklee kak lia bersama group shaklee Malaysia. 

Push factor : My familia.

 

4 Tahun Bershaklee Banyak Mengajar Untuk Menjadi Siapa Saya Hari Ini.
My daily pills : My strength. My Baby Shaklee 

 

Supporter cum juri paling kejam sepanjang
kak lia bershaklee : My Husband a.k.a My Vin de V.


Selepas mengenali Shaklee.

Kak lia mula mengenali shaklee ketika anak pertama kak lia berusia  7 bulan. Kak lia start consume ESP untuk menyusu. Kira kira 3 tahun yang lalu 2013.

 

Kemudian kak lia terus mendaftar sebagai shaklee independent distributor tanpa pikir panjang dah. Sebabnya kak lia nak beli dengan harga murah. Tak fikir sampai nak buat business. Hanya untuk makan sendiri tapi setelah merasai bestnya kesan shaklee pada diri kak lia, kak lia decide untuk serius berniaga shaklee.

 

Bagaimana kak lia boleh terus serius berniaga? Semuanya bermula apabila kak lia mula jatuh cinta dengan produk shaklee. Range produk yang meliputi diri sendiri, kesihatan rumah dan penjagaan kecantikan buat kak lia tertarik. Khususnya vitamin vitamin shaklee.

 

Selepas mengamalkan ESP, kak lia amalkan vitamin untuk penjagaan kesihatan kak lia. Kak lia ada masalah tiroid. Bermula hamil anak pertama. Ini menguatkan lagi untuk kak lia lebih menjaga kesihatan dan mengenali produk shaklee dengan lebih dalam.

 

Siapa yang nak badan tak sihat kan? Dari situ, kak lia mula berjinak dengan Omega Guard, Vivix dan GLA Complex untuk masalah tiroid kak lia.

 

Dan dari situ, kak lia terus berkongsi mengenai dunia shaklee.

4 Tahun Bershaklee Banyak Mengajar Untuk Menjadi Siapa Saya Hari Ini.
ESP membantu proses meyusu dan membekalkan
tenaga kepada tubuh.

 

Vitamin untuk masalah tiroid.

Daripada dunia berkerjaya, kedunia WAHM.

Semasa mengenali shaklee, kak lia masih bekerja sebagai Assistant Architect di firma Akitek di Kuala Lumpur. Long distance dengan suami, handle anak di Kuala Lumpur. 2 orang.

 

Hanya Allah saja tahu perasaan waktu tu. Akhirnya, selepas 2 tahun, kak lia resign dan menumpukan sepenuh tumpuan pada anak anak dan suami dirumah.

 

Dan kak lia rasa sangat bertuah sebab walaupun dah tak ada pekerjaan, tapi business shaklee terus memberikan pendapatan pada kak lia. Alhamdulillah.

 

Maknanya disini, keputusan untuk menajalankan business shaklee bukan sesuatu yang sia sia tatkala ekonomi sekarang nak dapat kerja sangat susah, tambah lagi dalam bidang kak lia, bukan mudah.

 

Syukur pada Allah, business shaklee adalah penyumbang kepada income kak lia walaupun dah tak ada kerja tetap dan kak lia sangat enjoy bershaklee.

Kepuasan berniaga melebihi segalanya.

Penat memang penat, kerja rumah lagi, anak anak, business dan group untuk diguide, itulah hakikat hidup yang kak lia perlu lalui. Kak lia enjoy.

 

Keletihan semua hilang bila ada orang call or mesej bertanya pasal Shaklee dan sekaligus kak lia dapat bantu mereka dari segi konsultasi produk.

 

Lagi indah perasaan tu bilamana customer bagitau, tahap kesihatan mereka semakin baik.
Semua penat bekerja dirumah, oenat berniaga jadi hilang.

 

Syukur sangat dapat bantu orang sekeliling untuk hidup lebih sihat. Dalam masa yang sama, kak lia berusaha untuk sebarkan kebaikan dan kesedaran dalam menjaga kesihatan diri.

Shaklee bantu tambah pendapatan isi rumah.

Bagi surirumah seperti kak lia, yang tiada pendapatan tetap, kak lia merebut peluang perniagaan yang shaklee tawarkan.

 

Alang alang dah makan shaklee, kita kongsikan kebaikan dengan orang lain. Selain bantu orang sihat, kak lia nak bantu juga para surirumah, pelajar atau sesiapa sahaja yang ingin menambah pendapatan melalui perniagaan online.

 

Tapi harus diingat, sebelum memulakan perniagaan, anda haruslah mengamalkan produk produk shaklee terlebih dahulu.

 

Peluang yang shaklee tawarkan sangat adil dan telus. Tiada paksaan dalam menjalankan perniagaan tapi peluang dah terbentang, jangan dilepaskan.

 

So, bagi mana mana surirumah, pelajar atau sesiapa sahaja yang ingin tampil sihat dan nak grab peluang tambah pendapatan keluarga, kak lia jemput anda menyertai kumpulan shaklee kak lia iaitu ShaklieyaGroup.

 

Sama sama kita bersatu untuk sihat, dan bersama untuk berjaya dalam perniagaan shaklee. Ini bukan skim cepat kaya, tapi kak lia ingin mencari anak didik yang ingin dibantu untuk keluar dari zon selesa setiap hari.

 

Boleh hubungi kak lia untuk pendaftaran ahli, atau isi borang pendaftaran ahli disini.

 

Kenapa perlu join ahli dibawah kumpulan SHAKLIEYA.

Alhamdulillah, dari seoran yang zero dalam perniagaankhususnya perniagaan shaklee, sekarang kak lia mampu tersenyum bangga dengan pencapaian kak lia dalam dunia business khasnya shaklee. Kalau dulu memang buta berniaga, sekarang syukur pada Allah, Dia beri peluang untuk kak lia melebarkan sayap dalam bidang berniaga.
 

 

 

Selepas 6 bulan yang pertama mendaftarkan diri bersama shaklee, kak lia mampu meraih pendapatan 4 angka yang setara angkanya dengan gaji semasa tahu pertama kak lia bekerja.
 
Selain daripada itu, kak lia ada support group kak lia sendiri yang kak lia guide untuk bina perniagaan shaklee para downline yang ingin berniaga shaklee serta group khas bagi semua customer dan downline untuk berkongsi info dan cerita tentang shaklee. Kak lia juga akan adakan sesi sharing dan coaching kepada downline atas isu isu semasa dan juga coaching business.

 

 

 

Selain daripada tu, kak lia aktif menyertai aktiviti berkumpulan baik yang dianjurkan oleh pihak shaklee sendiri mahupun kelas dari upline.
Jangan takut dan risau, kak lia bukan paksa untuk join biz MLM, tapi apa yang lebih penting, daftar ahli dan rasai sendiri nikmat kesihatan terbaik dengan sahklee.Sertai kak lia dan kumpulan Shaklee SHAKLIEYAGROUP dan anda mungkin adalah LEADER yang dicari. Nak join kak lia? Klik icon dibawah ok!