Sijil Halal Shaklee

SHAKLEE NI HALAL KER? KENAPA TAK ADA PUN COP @ LOGO TANDA HALAL PADA BOTOL? Sejauh mana halalnya produk Shaklee ni?
Jangan kalut yer. Shaklee memang halal dan ada sijil halal shaklee yang disahkan oleh JAKIM. Walaupun Shaklee bukan dibuat di Malaysia, tetapi shaklee sangat mementingkan kehalalan produk shaklee Malaysia.
Sijil Halal Shaklee
Sijil Halal Shaklee 2017.
Shaklee disahkan HALAL lagi SELAMAT diamalkan oleh kita semua terutamnya orang Islam. Isu halal ni memamng sentiasa dititik beratkan supaya tidak timbul sebarang keraguan keatas produk yang kita makan.

JAKIM mengiktiraf badan sah halal US.

Sijil halal shaklee bukanlah datangnya dari pihak JAKIM Malaysia. Sijil halal shaklee diendorse dan disisahkan halal oleh badan halal di Amerika Syarikat iaitu ISLAMIC SERVICES of AMERICA (ISA).
ISA ini satu badan halal di US yang diperakui oleh JAKIM dalam memberi sijil halal kepada makanan yang bakal diimport ke Malaysia.
Harus diingat, segala packaging produk shaklee tidak dibuat di Malaysia. Semua produk Shaklee yang tiba di Malaysia telah melalui proses kawalan kualiti yang ketat. JAKIM hanya endorse sijil halal mereka hanya pada produk yang dibuat di Malaysia.
So, anda tak perlu risau dengan ketulenan halal produk shaklee. Seiring dengan yang shaklee amalkan, Selamat, Terbukti Berkesan, semua bahan bahan yang shaklee gunakan bagi menghasilkan produk diyakini selamat bukan sahaja untuk diri tetapi kepada bumi juga.

Bukan hanya Sijil Halal Shaklee, Shaklee lulus KKM dan disah oleh Badan Farmasiutikal Malaysia.

Jika dilihat pada botol vitamin shaklee, ada tertulis nombor  MAL dan stiker hologramKKM. Nombor MAL adalah dari kelulusan badan farmasiutikal.
sijil halal shaklee
Nombor MAL.

 

sijil halal shaklee
stiker KKM.

Semoga dengan penjelasan ni, anda semua tak takut dan ragu ragu lagi dengan produk shaklee. Shaklee adalah Selamat digunakan dan tidak memudaratkan kesihatan.

Jika anda ingin membuat tempahan produk shaklee, boleh terus klik dibawah. Insyallah saya akan hubungi anda secepatnya.

 

Shaklieya,